Skärmavbild 2012-03-17 kl. 13.09.41

Weckans Webbsidor

Fyndig rubrik va? Denna vecka kör vi ett inlägg med information om några kompisars webbsidor igen. Håll i hatten:

Först ut är ett gäng spelsidor igen, Erik Bergman kör nu en sida om Mega Fortune, som faktiskt är ett svenskt slotspel skapat av mjukvaruföretaget Net Entertainment. Erik bygger en hel del sidor runt spel på nätet, och jag gissar att varje ny sida han skapar ger honom två fördelar, 1: den stöder hans huvudsiter, och 2: de drar troligtvis in en del pengar själv också. Erik brukar köra på rätt hårt med sidor om bingo, en branch som börjar bli mer konkurrentutsatt nu, här kommer till exempel Niklas sida om online bingo, en informationsrik sida om hela fenomenet bingo.

Ett annat växande fenomen är alla de lokala nischade sidorna inom alla brancher som börjat dyka upp. De är i stort sett fokuserade på ett ord plus en ort, och det finns sällan så mycket konkurrens i sökresultaten, så det kan bli en ganska snabb resa till toppen. Dock så finns ju sällan så många lokala sökningar på en ort heller, men detta är en grej som skalar ganska bra, jag menar, det är ju bara att göra en ny sida eller sektion för nästa ort och nästa ort tills du täcker hela världen med dina lokala sidor. En som satsat på detta under denna vecka är Maltie med hans sida om hemstädning Västerås.

Ett alltid återkommande fenomen är att skapa sidor fokuserade på ett ord i nicher som inte är särskilt konkurrensutsatta, eller vad sägs om Tores sida om lerduvekastare? På den sidan finns allt om lerduvekastare, vem nu än kan tänkas söka efter det? Kanske jägarna äntligen kommit online också? Urban kör också på en sida som handlar om just ett ord, nämligen insynsskydd (Vadå insynsskydd? Insynsskydd är t.ex fönsterfilm eller persienner, allt som hindrar insyn helt enkelt). Den typen av sidor är helt bra att ha ett gäng av, många förstaplatser, och lätta att länka vidare från.