larm till villa och hem

Så här gör du en infosida (plus exempel med sida om hemlarm)

Som ni vet så är infosidor ett bra sätt att rätt enkelt få lite mer inkomst från sitt bloggande. Har man redan en blogg, kan teknik rätt bra, och inte har några problem med att skriva texter om vad som helst så är infosidor ett bra sätt att gå vidare med om man bara har haft en blogg förut.

En infosidas A-B-C

  1. Välj ett ämne du kan skriva om. Två krav finns här, det skall finnas pengar att tjäna i ämnet, och du skall själv vara aningen intresserad av ämnet, annars kommer texterna inte att bli bra.
  2. Välj en domän. Kolla in Google Keyword tool. Skriv in ett tjugotal ord och fraser som hör till ditt ämne i Keyword tool, så kollar verktyget hur många sökningar som finns. Välj en fras med ett par tusen sökningar per månad så skall det nog gå bra. Kolla sen om det finns ett domän ledigt som innehåller det ordet (.se, .com, .nu eller .net). Boka domänet hos ett webbhotell (välj gärna ett webbhotell med oneclick install på WordPress så slipper du krångel).
  3. Installera WordPress där. Installera valfria teman och plugin.
  4. Skriv texter. Till framsidan skriver du text om den frasen som du valde domänet att heta. Exempel, var ditt sökord hemlarm, så skriver du helt enkelt en text om hemlarm på framsidan. Skriv gärna långt, med mellanrubriker och bilder. Sen skriver du också texter om några andra ord du hade hittat i keyword tool på tre-fyra undersidor. Exempel på undersidor för sidan om hemlarm kan vara “beställa hemlarm” och “installera hemlarm”.
  5. Bygg några länkar. Bygg några länkar till din sida för att den skall få lite positioner i Google och därmed också besökare.
  6. När du har besökare är det dags att sätta till “pengalänkar” så att du börjar tjäna på sidan. Endera sätter du till Google AdSense så att Google betalar dig pengar, eller så ansluter du dig till ett affiliateprogram som säljer produkter i din bransch. Därifrån får du då länkar och banners som du kan sätta till på din sida, och varje gång någon köper något via dina länkar tjänar du då en slant.
  7. I fortsättningen så är det bara att skriva mer texter och bygga mer länkar för att få mer besökare och tjäna mer. Eller så bygger du en ny infosida.