Pinterest – ett socialt nätverk med mycket heminredning

När det gäller sociala medier har de verkligen haft ett stort inflytande de senaste åren. Pinterest är bara en av dem men kanske det bästa sociala mediet när det kommer till bilder och inspiration. Här kan man själv skapa en anslagstavla med bilder man gillar. Man helt enkelt samlar dem på ett och samma ställe. Man kan även söka och ta del av andra verk som andra har samlat. När det gäller heminredning finns det inspiration i massor här. Genom ett par enkla sökningar kan man få se hela hem, möbler, inredningar och tips samlat på ett och samma ställe. Glöm inte att besökare den här butiken för tips och inspiration.

Idag finns många valfriheten när det kommer till inredning. Det går att blanda och blanda möbler och detaljer från flera olika inredningsstilar. Ofta inreder vi med en viss bas och sedan byggs den på efter hand. Designföremål och möbler finns i olika stilar och bidrar ofta till att förstärka en stil. Att inreda exklusivt innebär inte att möblerna måsta vara dyra utan att de tillsammans med den övriga inredningen skapar en känsla som vi trivs med. Möbler, belysning och inredning ska leva i samklang med varandra för att vi ska trivas som bäst i vårt hem.

 

Växter och tavlor är en del av inredningen

Man ska inte heller glömma bort att växter och tavlor spelar en stor roll när det kommer till inredning i hemmet. Ofta är det de små detaljerna som får helheten att hänga ihop. En bra idé kan vara att göra ett så kallat ”Mood Board”. Där samlar man inspirationsbilder man gillar och har sedan dessa som underlag när man skapar sitt eget rum eller hem. Att skapa ett eget Mood Board eller en anslagstavla är enkelt att göra genom Pinterest. Där kan man också välja att låta anslagstavlan vara privat om man inte vill att någon annan ska ha tillgång till den. Sedan är det bara att välja och plocka ut detaljerna, kuddar, filtar, kanske en ny soffa eller en ny lampa över soffbordet.

Just belysning är en stor del av inredningen. Det är ljuset som skapar stämningen i rummet och en lampa ska inte bara lysa utan även vara fin att se på då den är släckt. Något som man lätt kan glömma bort. Det är också bra att välja lampor som har en dimmerfunktion. Det gör dem mer användbara vid alla tillfällen.