Installera Google Analytics på din blogg för att kolla besökarantalet

Installera Google Analytics för att kolla besökarantal

Ett bra tips är att hålla koll på dina besökare. Det gör du enkelt genom att Installera Google Analytics på din blogg, och sedan logga in dit för att kolla besökarantal, var besökarna bor, hur de hittat till din sida, och mycket mer.

Kom i gång med att installera Google Analytics

Har du ett gmail konto? Det behöver du! Så om du inte har det så skall du först gå till gmail.com och registrera att sådant.

Installera analytics på din blogg

Gör så här:

  1. Gå till http://www.google.com/analytics/
  2. Välj “Gå in på Analytics” (“Access analytics”).
  3. Logga in med gmail addressen och lösenordet
  4. Välj “Sign up” till höger.
  5. Skriv i din bloggs namn i “Account name”, din bloggs address i “Website’s URL”, och välj “Sverige” överallt där det går.
  6. Kryssa i “Yes, I agree to the above terms and conditions” och klicka sedan på “Create Account”.
  7. Scrolla ner till “2. Paste this code on your site” och kopiera hela koden från rutan,
  8. Klistra in den på din blogg, t.ex i sidospalten. Den syns inte på din blogg på något sätt, det är helt i bakgrunden. Helst skall den vara i headern eller footern (högst upp eller längst ner på sidan), men om du inte kommer åt att redigera dessa regioner så fungerar sidospalten bra också! Viktigt är att den finns på en plats som visas på alla bloggens sidor, och det gör ju sidospalten för de flesta. Klicka sen på “spara” längst ner på sidan.
Installera Google Analytics på din blogg för att kolla besökarantalet

Steg 5, fyll i alla uppgifter i Google Analytics

Klart!

Sen när du vill kolla besökarna så går du bara till http://www.google.com/analytics/ igen! Då ser du hur många besökare du haft, och mycket mer. (Varifrån de kommit, var de bor, hur länge de var på sidan, vilka blogginlägg de läste, vad de sökte på om de kom från Google, och så vidare).

Att tänka på: Allt du ser är en dag gammalt. Så det gäller alltid fram till igår. Så första gången du kan kolla är en dag efter att du satt igång.

Är det något du vill veta om Analytics? Fråga gärna i kommentarsfältet nedan!