sluta klaga på bloggare

Det krävs jobb för att bli framgångsrik bloggare

Jag är trött på att alla “vanliga arbetare” klagar på att bloggare bara glider runt och “lever på andras tillgångar“. Många tror att bloggare bara får gratis pengar hela tiden och att bloggarna inte gör någonting för att förtjäna pengarna. Men till alla som jobbar “som vanligt” och klagar på bloggare så har jag följande förslag:

Släng upp en egen modeblogg, skriv några blogginlägg, skriv mer inlägg, gör reklam för din blogg, försök komma med i andras blogglistor, skriv fler inlägg, gör dina besökare nöjda, ragga lite annonsörer eller sätt upp Google AdSense eller Affiliateprogram, hitta produkter att promota, skriv fler inlägg, bygg länkar till din blogg, gör ett snyggt utseende till den, ta fina foton, skriv fler inlägg och sen skriver du lite fler inlägg.

Kolla sen efter någon månad om du kan hyra limousine och bara glida runt i några veckor, eller checka in på ett hotell i Las Vegas för en längre lyx-semester. Kan ni det efter några månaders bloggande så är ert klagande nu befogat. Kan ni inte göra så efter ett år så tror jag att ni insett att bloggande inte är att glida runt, utan månader av obetalt arbete för att ens komma upp i inkomster som betalar domännamnen och webbhotellet, och då har man ännu inte haft någon lön alls för tiden man satt på sitt bloggande.

Det är få bloggare som kommer upp i en vanlig timlön med sitt bloggande om man räknar tiden sen de startade sin blogg och summerar ihop alla timmar (månader, år) de satt på sin blogg. För att komma upp till en “normal” timlön något så när snabbt med en blogg så måste man vara otroligt duktig på marknadsföring, ha ett stort nätverk, kunna SEO, och så klart kunna skriva på ett sätt som fascinerar läsarna.

sluta klaga på bloggare

Bloggande är kul

Sen så är det mycket få bloggare som gör det för pengar. De flesta gör det för att skriva av sig eller för att det är kul. Eventuell inkomst från bloggen är bara ett plus.