aminosyror

BCAA – Nischa din blogg

För att få en intressant blogg med mera besökare är ett bra sätt att nischa bloggen för att sticka ut bland alla andra. Genom att nischa bloggen till att handla om något speciellt tema så är det större chans att andra med likasinnade intressen börjar följa din blogg. Exempel på nischade bloggar är fotobloggar, humorbloggar, modebloggar, träningsbloggar, inredningsbloggar, barnbloggar och så vidare.

Vad du skriver är alltså A och O, och försök alltid få inlägget att passa in på din blogg. Här kommer ett exempel på en text som inte passar på en fotoblogg eller inredningsblogg, utan endast för en träningsblogg. På samma sätt får du försöka anpassa dina inlägg så att de passar just din egen blogg.

Du har säkerligen hört talas om det förut, och det nämns ofta i exempelvis träningssammanhang. Nämligen någonting som kallas Aminosyror, och som du också kanske vet finns det massor utav olika aminosyror. BCAA är en grupp aminosyror som har sin maximala inverkan på den muskeluppbyggande faktorn, via något som kallas proteinsyntes. BCAA är tre stycken essentiella aminosyror (L-leucin, L-Valin samt L-Isoleucin) där den förstnämnda är den mest viktiga, för det är nämligen den som avgör hur mycket BCAA man bör ta samt vilken produkt man bör använda sig utav.
Förhållandet mellan dessa tre stycken Aminosyror bör vara antingen 2-1-1, alternativt 4-1-1. BCAA tas vanligtvis före eller efter träning och används framförallt av folk som styrketränar, men det går även bra att använda det vid andra idrottsformer. Vanligtvis så intas det innan man går in på gymmet för att genomföra sitt pass, samt direkt efter när man lämnar det. Något som är viktigt att tänka på innan man börja använda det är att dosera det rätt, så om har 3 gram L-lucein ska man exempelvis ha 1.5 gram av de andra (om man går efter 2-1-1). Att nyttja BCAA är ett perfekt sätt att förbättra resultaten såväl som musklernas utveckling och tillväxt.